هنگام عبور از دهات سر راه تبریز، زنانی را که در کوچهها میدیدیم چادر به سر داشتند زیرا مردم این منطقه بسیار متعصباند. همسر استاندار تعریف میکرد، با اینکه ایرانی است، وقتی با لباس غربی در خیابان ظاهر میشود مورد اعتراض مردم قرار میگیرد...
در این سند به نقل از یکی از اصحاب مطبوعات، ظاهر! هوشنگ نهاوندى در سفر اخیر خود به پاریس با عزت الله عاملى سفیر ایران در بلژیک با یکی از زنان بدنام فرانسوی هم بستر می شوند و بعد از مدتی دختر فرانسوی به اتهام حامله بودن از سفیر ایران شکایت می کند ، که جناب سفیر نیز گناهش را به گردن هوشنگ خان نهاوندی می اندازد.
مهمترین بازده سفر کمال الملک بـه اروپا، تاسیس نخستین مدرسهی هنرهای زیبای ایران یعنی مدرسهی صنایع مستظرفه در سال 1911/1329 بـود. با توجه به علاقه شاه قاجار به هنر و به ویژه هنر نقاشی، قطعهای از اراضی کاخ نـگارستان اوایـل سدهی نوزدهم را برای محل این مدرسه در نظر گرفتند
محمدعلیشاه قاجار (1251 – 1304 ش) ششمین پادشاه از دودمان قاجار بود. او در 1285 خورشیدی به سلطنت رسید و به مخالفت با مشروطه پرداخت. مجلس شورای ملی را به توپ بست و آزادیخواهان را به قتل رساند.
از آنجایی که محمدرضا شاه سلطنت و حکومت خود را وابسته به نهاد ارتش کرده بود و وحشت زیادی از رویگردانی ارتش از سلطنت پهلوی احساس می نمود، نظارت شدیدی بر بوروکراسی ارتش و ترفیعات افسران ارشد داشت.
محمدرضا به حدی نقطه ضعف داشت که مردم ایران نتوانستند راهی جز طرد او پیدا کنند و به همین دلیل هیچ کشوری آماده نبود او را قبول کند؛ حتی کشورهایی که حاضر شدند سوموزا را بپذیرند.
موسیقی شوشتر هـمانند فـرهنگ و زبـان شـوشتریها از گـستردگی و تـوانمندی فرهنگی برخوردار است. وجود نغمات باقیمانده در این شهر گواه این ادعاست. ساختار موسیقی شوشتر مجموعه مقاماتی است که اصطلاح مقوم، یا مقام به آن اطلاق میشود.
روزنامه فکاهی توفیق،که طولانیترین دوران انتشار را در بین مطبوعات طنز ایران داشت و از جهاتی باید آن را موفقترین نشریهء طـنز در تـاریخ مـطبوعات ایران به حساب آورد،از جمله نـشریاتی بـود کـه آگاهانه و با اصرار به فرهنگ مردم توجه داشت و به قول ادبا، این مهم را نصب العین خود قرار داده بود.
شاهان قاجار به رسم پادشاهان پیشین ایران زمین ، علاقه زیادی به هنر و هنرمندان داشتند و لذا هنرمندان را وارد دربار خویش میکردند و در مـیان ایـن هـنرمندان،نقاشان و سایر هنرمندان تجسمی(نقاشان دربار)جایگاه خاصی داشتند.
در سال 1340 یکی از مقامات ارشد سازمان اطلاعات و امنیت کشور (ساواک( نیز معتقد است که آمریکایی ها در اعتصاب معلمان دست داشتند، و حتی دو اتومبیل مستشاری نظامی آمریکا در میان تظاهرکنندگان دیده شد.
ایرانیان در سالهای اقامت و مهاجرت خود در جزیره زنگبار اقدام به ساخت ابنیه،مساجد و عماراتی نـمودند که برخی از این آثار با توجّه به رطوبت هوا از بین رفته و چندین ساختمان و بنای آن نیز هنوز پابـرجاست کـه جـملگی حکایت از نفوذ فرهنگ و تمدّن اصیل ایران و اسلام در این جزیره دورافتاده دارد.
جزیرهی زنگبار با جمعیت 700 هزار نفر در منطقه شرق جـمهوری تـانزانیا واقـع شده است و از لحاظ سیستم حکومتی جمهوری خودمختار وابسته به جـمهوری متّحد تانزانیا میباشد.